Kirpik Uzatma

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Kadınlar uzun ve gür kirpikleri daha çekici bulmaktadır ve bundan kaynaklı farklı yöntemler deneyerek kirpikleri daha uzun hale getirmeye çalışırlar. Bu makalede de kirpiklerinizi istediğiniz uzunluğa getirmenize yardımcı olacak bilgiler yer almaktadır.  Yazımızı okuyarak farklı yöntemler hakkında bilgi edinebilir ve istediğinizi deneyebilirsiniz.

Kirpik Uzatmak


Kirpik Uzatma
Kirpik uzatmak için ne yapmanız gerekiyor, sonuçta kirpik uzatma bir çok kadının uğraştığı bir konudur. Her kadın hiç şüphesiz ki kirpiklerin uzun ve dolgun görünmesini ister. Bunu sağlamak için de birçok yola başvurabilir. Bu yollar arasında takma kirpik gibi suni yollar olabileceği gibi kirpik uzatmak için yağ ve kür hazırlama gibi doğal yolları da tercih edebilir. Şimdi kirpik uzatma yollarını hakkında farklı alternatifler sunacağımız bu yazıda oldukça başarılı yazılar bulunan badem-yagi.org sitesinden bir yazı aldım ona bir göz atalım.






Kirpik Uzatıcı

Bir çok kadının göz makyajının en önemli unsuru olan kirpikleri ile başı dertte, kirpikler genelde çok cılız olduğu için kirpikleri gürleştirmek veya uzatmak için bir sürü yöntem deneniyor. Bitkisel kirpik uzatmaktan tutun da doğal yöntemlerle kirpik uzatmaya kadar kadınlar bir sürü şeyi araştırıyor deniyor. Forumlar blog yazıları onun sapı bunun çöpü, şunun yağı mucize formülü 3 ayda etki gösteren kirpik uzatıcı ürünler, daha neler nelerle dolu.
Kirpik uzatıcı denemeleri başarısız kalanlar ipek kirpikten kirpik etirmeye olmadı en azından kirpik permasına kadar türlü yollar deniyoralar. Durum o kadar absürd bir hal almış ki koca koca haber siteleri sırf internetten kirpik uzamsı noktasında bilgi arayanları çekmek için aslı astarı olmayan bir sürü yazı giriyor, bazı bloglar bu yazıları değiştirerek yayınlıyorlar, forumlar ise bu amaçlı üretilmiş türlü ürünlerin satıcılarıyla dolu aldım çok memnunum gibi bir sürü altı boş yazıyla dolu forumun eski sakinleri bir işe yaramıyor dedikçe inatlaşmalar konu başlıklarını yüzlerce yazıyla doldurmuş. İnternette yaptığımız tematik bakım güzellik çalışmaları gereği herhangi bir yazıyı yazarken konuyla alakalı binlerce sayfaya göz atıyoruz. Sadece yerli değil yabancı kaynakları da tarıyoruz, inanın bize türkiye internet sayfaları kadar çöp bilgiyle dolu başka sayfalar yok. En ufak bir bilgi kırıntısına bile değer verdiğimizden ve size en doğru bilgileri sunmak için uğraştığımızdan dolayı, kirpik uzatma yazılarını taradık haftalarca, ama yerli kaynaklar, bitkiselci şarlatanlar, ürün satmak isteyen sözde uyanıklar ve kirpiklerini uzatmak, kirpik gürleştirmek isteyen, kirpik uzatıcı maddeler arayan, kirpik serumlarına paralar döken, kirpik bakım yağları kullanan çaresiz kadınlarla dolu umarız bu yazımız size bir nebze olsun yol gösterir.

Kirpik Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

Evvela kirpikler saçlar gibi 2-3 sene duran varlıklar değil, 3 ayda bir dökülüyorlar dolayısıyla tam olarak kirpik uzatmanız teoride ve pratikte imkansız ve işe yaramaz bir şey. Tabi kıl köklerini besleyerek kirpiklerin daha kalın ve gür çıkmasını sağlayabilirsiniz. Kirpik uzatmak gibi br çabaya girişmek peşinen söylemek gerekirse çok anlamsız ve sonuçları belirsiz bir çabadır. Kirpik uzatma ile ilgili internette yaptığımız araştırmalarda "Lumigan" isimli bir göz damlası ile kirpik uzatma gibi yazılara denk geldik.

Lumigan Kirpik Uzatma

Lumigan aslında kronik gulokom ve göz tansiyonunu düşürmeye yarayan bir damla. Ama kullananlar kirpiklerindeki aşırı uzamayı bildirince bir anda nasıl olduysa kadınlar arasında hızla yayılan bir kirpik uzatma ürünü haline geldi. Bunu gören üretici amerikan firma "latisse" isimli bir kozmetik ürün üretti. Şimdi gelelim lumiganın zararlarına, evvela lumigan bir sürü yan etkisi olan bir ilaç, karaciğer fonksiyonlarından üst solunum yolları rahatsızlıklarına, göz irisinde renk değişikliği ve en önemlisi görme bozukluklarına yol açan bir ilaç. Hatta ilacın yan etkilerinden dolayı kronik gulukom hastalarında gebelikte ilacın kullanılması engelleniyor, yani öyle basit bir damla kirpiklerime sürüyorum kirpiklerim uzuyor diyenlere aldanmayın. Çok büyük telafisi imkansız bir göz rahatsızlığına yolaçabilir. Ayrıca birilacın dolaylı yoldan dahi olsa tanıtımı övülmesi reklamının yapılması suçtur, bu damla ile ilgili övücü nitelikte beyanda bulunan insanlar açık açık suç işliyorlar, kaldı ki 100 kişiden 90'ında bir sorun çıkmaması sorun çıkan o 10 kişinin vebalinden kimseyi kurtarmaz. Unutmayın aradaşınızda çıkmayan sorun sizde çıkabilir göz sağlığınız bozulabilir. Bir de bu uygulamayı bu gün yaptınız yarın problem çıkacak diye bir şey ok, ya 2 sene sonra çıkasa ne yapacaksınız. Lütfen böyle sağlıksız şeylere yönelmeyin. Varsın sağlığınız yerinde olsun da kirpikleriniz kısa olsun.

Kirpik Uzatmak


Kirpik yapısında anlattığımız üzre kirpikler zaten 3 ayda dökülen kıllar, yani öyle bir ürün sürdüm kripiklerim uzadı gibi durum yok uzasa bile dökülecekler, dolayısıyla bu tarz ürünler sizlerin zaafından yararlanmak isteyenlerce piyasaya sürülen şeyler, yani sürekli kullanım geren bir şey, sürdüm kirpiklerim 3 günde uzadı yıllarca uzun kaldı diye bir durum olmaz olamaz.Eğer bir madde kirpikleri uzatıyorsa onu devamlı kulanmak zorundasınızdır, yoksa kullanmayı bıraktığınız an kirpikleriniz tekrar dökülebilir.

Kirpik Serumu

Piyasada hazır olarak satılan onlarca kirpik uzatıcı ve gürleştirici serum var ve fiyatları oldukça yüksek biz size vitaminlerle yapacağınız oldukça ucuz bir kirpik serumu tarifi vereceğiz, daha sonra aktaracağımız kirpik gürleştirici bakım yağından önce kullanmanız gerek, bu uygulamayı akşamları 2 dakikada yaparsanız kirpiklerinizdeki uzamaya inanamazsınız ve öyle sağlıksız metodlar peşinde gezmezsiniz.
  • 1 çay kaşığı destile su (yoksa damacana suyu da olur)
  • C vitamini L-Ascorbic Acid
  • B5 vitamini d-panthenol
  • B3 vitamini niacinamide
1çay kaşığı suyu bir yemek kaşığının içerisine dökün, sonra 3 adet kulak çubuğu alın, ilkini C vitaminine batırıp yemek kaşığına sokun, ikincisini b5 vitaminine batırıp yemek kaşığına sokun, üçüncüsünü b3 vitaminine batırıp yemek kaşığına sokun, yemek kaşığında bu üç kulak çubuğunu iyice gezdirin. Suyla birlikte katı olan c vitamini ve niacinamid eriyecektir. Siz kulak çubuklarını dairesel olarak 1 çay kaşığı su koyduğunuz yemek kaşığında iyice eriyip suya karışacaktır, kulan çubuklarını iyice karıştırdıktan sonra makyajınızı çıkardığınız temiz cildinizde üst ve alt göz kapaklarının dibine uygulayın. Dikkat edin karışımı gözlerinize kaçırmamaya özen gösterin, işte size en müthisişinden ve oranı yüksek kirpik uzatıcı serum, zaten size satılan o çok pahalı serumların içinde de bu maddeler var.

Kirpik Gürleştirme

Kirpiklerinizi gürleştirmek için verdiğimiz tarifte bulunan vitamin bakımını yaptıktan sonra sıra geldi yağ bakımına. hangi internet sitesine hangi foruma baksanız badem ve hint yağından bahsederler evet gerçek bir durum ama eksik. biz şimdi size bir yağ tarifi vereceğiz bu tarifie e vitamini de ekleyeceğiz ki kirpikleriniz bayram edip milleti kıskandıracak gürlükte ve bakımlı dursunlar.
  • 30 ml badem yağı
  • 30 ml hint yağı
  • 30 ml avokado yağı
  • 10 ml e vitamini
  • 10 ml skualen
Bu yağları bir kavanozda karıştırın e vitamini ve skualeni de ilave edin, vitaminin saf olanını edinin ampul olanlar az oranda e vitamini içerirler, saf vitamin bal kıvamında bir sıvıdır. Herhalde kullanım olarak size 1 sene kadar yetecek ekstra kuvvetli bir kirpik bakım yağı elde etmiş olacaksınız. Temiz bir kulak çubuğu yardımıyla vitamin bakımı yaptığınız kirpiklerinize bu kirpik bakım yağını uygulayın. Vitamin ve yağ bakımlarını her akşam düzenli yaparsanız 2.ayın sonunda sonuçlar sizi hayrete düşürecek.
Saydığımız maddeleri 50 lira civarında bir fiyata vitaminler de dahil temin edip 1 sene kadar kullanabilirsiniz. Yüzlerce lira verip sonuç alamadığınız nice kirpik bakımı ve serumdan daha etkili olduğunu göreceksiniz.






Kirpik Uzatma Yöntemleri


Kirpik uzatmada yukarıdaki yazıda bir hayli bilgi mevcut bunların haricinde sizlere önerim sulu bir kür hazırlayacaksanız bu kürün içerisine kükürt, keratin, b5 vitamini, b3 vitamini ilave etmeniz. Tabi c vitamini koymayı da unutmayın bozulabilen formu olan askorbik asiti günlük çözeltide bozulmayan formu c vitaminli yağ yani askorbil palmitatı yağ karışımının içerisine ilave edebilirsiniz.


Takma Kirpik

Kirpik uzatma yöntemleri arasında geçici ve uygulanması zor olanıdır. Eskiden Türk filmlerinde çok görülürdü ama şimdilerde daha çok kullanılan bir yöntemdir. Takma kirpik kullanarak kirpiklerinizi uzun gösterebilirsiniz. Bu yöntemi özellikle önemli günlerde deneyebilirsiniz. Bir diğer yöntem ipek kirpik denen daha kalıcı takma kirpiklerle yapılan yöntemdir. 


Kirpik Ekme


Tek seferde uygulanması ve kalıcı olması bakımından özellikle kirpikleri dökülenlerce tercih edilen bir yöntem de kirpik ektirme metodunda uygulama için ense köklerinden alınan kıllar göz kapaklarına yerleştiriliyor. İşlem yaklaşık olarak 1,5-2 saat sürmektedir. Yöntemin tek sakıncası ise ekilen kirpiklerin uzamasının durmamasıdır. Yani kirpik gibi değil saç kökü gibi bir kıl yapısı oluğu için kirpik kökleri gibi 3 ayda dökülmez uzamaya devam ederler bunları kesebilirsiniz.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Kirpik Uzatma
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş