Kirpik Bakım Yağı

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Kirpik bakımı için farklı yöntemler denemektedir ve bu yöntemler arasında kirpikleriniz için yağ kullanımı da bulunmaktadır. Bu makalede de sizin için özel olarak hazırlanmış kirpik yağı karışım tarifi sunulmaktadır. 

Kirpik Bakım Yöntemi



Kirpik Bakım Yağı
Kirpik bakımı için çeşitli ürünler kullanılır, kirpik uzatıcıları, kirpik yağları, kirpik besleyiciler vb. vb. Ama bu ürünler gerçekten işe yarıyor mu ?  


Kirpik makyajı, çeşitli kozmetik ürünler, stres, dönemsel dökülmeler ve içinde bulunduğumuz kış aylarında soğuk ve ayaz havalar, kaş ve kirpiklerimizde zarar görmektedir. Çoğumuz bu durumda panik olup kirpik bakımlarına başlarız. Anca unutmamak gerekir ki kirpikler vücutta en çabuk dökülen kıllardır. Bir kirpiğin ömrü 2-3 ay arasındadır. Ve dökülme döngüsünden fazla kirpik kaybı yaşarsanız kirpikleriniz zayıflayabilir. Bunun için kirpiklerinize özellikle kış aylarında nemlendirici bakımlar yapmalısınız. 

Kirpik Uzatma



Kirpiklerinizin ömrü bu kadar kısa olduğu için kirpiklerinizi uzatmanız ve o kirpiklerin hep öyle kalması mümkün değildir.  Farklı yöntemler olsa da zararlı olabilmesinden kaynaklı birazcık uzayacak kirpikler için değmez, çünkü uzun kirpikler genetik değilse, çeşitli yöntemlerle uzatmak sürdürülebilir bir durum değildir. Yani sürekli bu bakımlarla uğraşamazsınız kaldı ki bu tarz ürünlerin çoğu bir işe yaramamaktadır. Size önereceğimiz kullanılan makyaj malzemeleri ve makyaj temizleme losyonlarındaki kimyasalların zamanla kirpiklerimizin yıpranmasına ve dökülmesine yol açtığından kaynaklı kirpikleriniz için daha doğal ürünler seçmenizdir. 



Kirpiğe Faydalı Maddeler



Kirpikler için çeşitli yağlarla bakım yapabilirsiniz ve çeşitli vitaminler kullanabilirsiniz. Örneğin kirpikleriniz için b5 vitamini b3 bitamini ve c vitamini ile akşamları bir serum yapıp aklınıza geldikçe kulak çubuğu yardımıyla kirpik diplerine uygulamanız oldukça faydalı olacaktır. C vitmamini çabuk bozulduğu için kirpik diplerinize yapacağınız bakım için c vitamini bakım öncesinde suda çözmeniz gerekmektedir. Bu arada b3 vitamini ve b5 vitamini de suda çözünebilen vitaminlerdir. 

Kirpik Bakım Yağı 


Kirpikler için özel bakım yağları ve kirpik uzatma losyonları, kirpik serumu vb bulunduğu gibi, evde doğal yöntemler ve doğal yağlar kullanarak kirpik bakım yağı hazırlanması da mümkündür. Hazır bakım yağlarının doğallıklarından genelde şüpheli olmasından kaynaklı bizler saf yağları alıp evde kendi karışımınızı hazırlamanıza yardımcı olacağız. Bu yüzden orjinal yağları satın alıp bir kirpik bakım yağı yapmak çok daha mantıklı, hele yukarıdaki bakım kürüyle birlikte uygulamak özellikle kirpik gürleştirme konusunda çok iyi sonuçlar verecektir.


Kirpik bakım yağınızı hazırlamanız çok kolay, kullanımı da düzenli yapıldığında inanılmaz sonuçlar alacaksınız. Hint yağı ve tatlı badem yağı kirpikler için en faydalı iki yağ olup, kirpikleri nemlendirdiği gibi köklerinin güçlenip dökülmesini de önler. Ayrıca avokado yağı bu noktada oldukça etkili bir yağ olarak kullanılmaktadır.  Etki arttırmak için yapmanız gereken şey biraz da e vitamini ilave etmeniz olacaktır.

  • 5 damla hint yağı
  • 5 damla badem yağı
  • 5 damla avokado yağı
  • 5 damla e vitamini
  • 5 samla c vitaminli yağ 


Yağları boş bir rimel kutusuna doldurup aklınıza geldikçe kirpiklerinize sürün. Kullandığınız e vitamini bal kıvamında kahverengi olan saf formu olsun yoksa etki etmeyecektir.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Kirpik Bakım Yağı
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş